Nogometno dogajanje na Apeninskem polotoku je bilo včeraj predvsem v znamenju finalnega obračuna pokalnega tekmovanja, ki so ga z izgredi in spopadi začinili in pokvarili tudi navijači. Josip Iličić se v dresu Fiorentine ni mogel razveseliti pokalne lovorike, saj je Napoli slavil s 3:1, zato pa je precej več dobre volje pri nekdanji ekipi gorenjskega nogometaša.


Palermo se po letu igranja v drugem razredu italijanskega nogometa ekspresno vračajo v Serie A, v kateri so Sicilijanci sicer igrali že med leti 2004 in 2013. Moštvo muhastega predsednika Maurizia Zamparinija si je z minimalno zmago na gostovanju pri Novari že priigralo prvo mesto, saj prednost pred drugouvrščenim Empolijem pet krogov pred koncem tekmovanja znaša neulovljivih šestnajst točk. Siniša Andjelković je tudi tokrat odigral celotno srečanje in dobro poveljeval obrambni vrsti, ki je na 37 tekmah Serie B prejela vsega 24 zadetkov. Aljaža Strune in Armina Bačinovića tudi tokrat ni bilo niti na klopi, a je že nekaj časa jasno, da Slovenca prihodnosti pri rožnatih nimata več, kar je pred tedni potrdil tudi njun zastopnik Amir Ružnić.

Vročekrvni Sicilijanci so povratek med italijanske prvoligaše primerno proslavili že včeraj, veselje pa je še toliko večje, saj v Serie A slabo kaže Catanii, največjemu rivalu Palerma, ki se sicer še krčevito bori za obstanek v Serie A.

https://www.youtube.com/watch?v=6JdnewuPPVE

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji celjski vezist do prvenca v Turčiji

Še v lanski sezoni je branil barve grofov, na začetku letošnje pa so Celjani Jakoba Novaka…