Josip Iličić blesti v članskem dresu Fiorentine, nič manj pa v mladinski selekciji ne zaostajata še dva Slovenca. Sedemnajstletni Jan Mlakar je z enajstimi zadetki eden najboljših strelcev mladinskega prvenstva, zelo dobro pa izborjeno minutažo izkorišča tudi leto mlajši Vitja Valenčič.


Primavera moštva so po krajšem božično-novoletnem premoru nedeljo izkoristila za četrtfinalne pokalne obračune. Firenčani so se na domači zelenici pomerili z vrstniki AC Milana ter po zmagi z izidom 4:3 napredovali med najboljša štiri moštva. Delež k uspehu sta dodala tudi Slovenca, tako Mlakar kot tudi Valenčič sta se veselila zadetka. Valenčič, ki je v igro vstopil v 63. minuti, je deset minut zatem zadel za vodstvo s 3:1, medtem ko je Mlakar, ki je odigral celotno srečanje in imel lepo priložnost že sredi prvega polčasa, v zadnji minuti rednega dela tekme zadel za 4:2 in tako praktično odločil zmagovalca dvoboja.

Mlakar je v statistiko vpisal že dvanajsti zadetek v letošnji sezoni, Valenčič pa se je veselil prvega zadetka v vijoličastem dresu odkar je poleti prestopil iz vrst ljubljanske Olimpije.

https://twitter.com/sciabolatablog/status/686148089799929856

https://twitter.com/sciabolatablog/status/686152109843156993

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…