Lierse Etiena Velikonje se še naprej bori za mesta, ki bi klubu po rednem delu sezone prinesla obstanek med drugoligaškimi klubi. Tekmovanje bo namreč po koncu sezone doživelo reformo, saj bo izpadlo kar devet od sedemnajstih klubov.


Nekdanjo moštvo trenerja Slaviše Stojanovića v zadnjih osmih krogih čaka naporna naloga. Pomemben korak k uresničitvi zastavljene naloge so Velikonja in soigralci storili tudi z današnjo zmago, saj so v gosteh pri Seraing Unitedu slavili z 0:2 in se z današnjim nasprotnikom točkovno izenačili na devetem mestu lestvice. Precejšen delež zaslug za krvavo potrebno zmago nosi tudi Šempetrčan, saj se je nekdanji član Gorice in Maribora podpisal pod oba zadetka. V 57. minuti je izkoristil najstrožjo kazen, pred katero je bil izključen tudi domači igralec D’Onofrio, in Lierse povedel v vodstvo, v 88. minuti, šest minut po še drugem rdečem kartonu v taboru gostiteljev, pa je z zadetkom za 0:2 potrdil deveto zmago rumeno-črnih.

Velikonja, ki je z zadetkoma prekinil niz dveh porazov, je v letošnji sezoni zabil že sedemnajst zadetkov in zaseda vrh ligaške lestvice strelcev. Lierse za osmim Unionom s tekmo manj zaostaja za štiri točke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič vnovič ostal brez službe

Slovenski strateg Darko Milanič je še drugič letos dobil košarico na Cipru. Štiriinpetdese…