Z državnim prvenstvom so danes zaključili tudi na Apeninskem polotoku, kjer so odigrali srečanja 38. kroga Seria A. Potem ko je bilo že nekaj časa jasno, da je lovorika za naslov državnega prvaka znova romala v vitrine torinskega Juventusa, pa je bilo veliko bolj napeto v boju za šesto mesto, ki je še kot zadnje vodilo v kvalifikacije Evropske lige.


Pred današnjim krogom je bil v najboljšem položaju Torino, ki pa je v Firencah remiziral, kar je izkoristila Parma in z zmago nad odpisanim Livornom skočila pred ‘bike’, ki so tako padli na sedmo mesto. Torinčanom tako ni pomagal niti zadetek Jasmina Kurtića, ki je v 84. minuti po mojstrski izvedbi prostega strela izenačil na 2:2. Kurtić je odigral celotno tekmo, medtem ko je Josip Iličić srečanje spremljal s klopi za rezerviste. Torino je imel v izdihljajih srečanja priložnost za zmago, a je Cerci zapravil strel iz bele točke in ostalo je pri delitvi točk, preboja v evropska tekmovanja pa so se veselili nogometaši Parme, kar je zanimivo tudi iz vidika goriškega kluba, ki bi lahko po pisanju nekaterih medijev zaradi povezav med obema kluboma ostala brez nastopa v Evropi.

Zmage z 2:1 se je v dresu Chieva veselil tudi Dejan Lazarević, ki je v obračunu z Interjem na igrišču preživel vseh devetdeset minut in zatresel tudi okvir vrat. Boštjan Cesar je srečanje spremljal s klopi, Samirja Handanovića pa ni bilo v postavi, podobno kot niti Valterja Birse, člana Milana, ki je doma z 2:1 premagal Sassuolo.

https://www.youtube.com/watch?v=x3hRnogoIfY

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…