Piast je bil najlepše presenečenje lanske sezone poljskega prvenstva, ki ga je klub iz Gliwic, po tem ko je zajeten kos sezone preživel tudi na vrhu lestvice, sklenil zgolj za varšavsko Legio. Letošnja sezona je popolno nasprotje minuli, klub Uroša Koruna in Saše Živca se namreč bori za obstanek.


Rdeče-modri so izjemno slabo krenili tudi v nadaljevanje sezone, saj so izgubili vse štiri tekme, pred včerajšnjim gostovanjem v Vroclavu pa so v prvenstvu nanizali kar šest zaporednih porazov. Tudi zato je bilo slavje po včerajšnji zmagi primerno dolgemu čakanju. Piast je po treh mesecih zmagovalnega posta s 3:4 ugnal Slask, zasluge za zmago pa gredo tudi obema nekdanjima članoma Domžal.

Tako Korun kot Živec, ki je bil konec januarja že preseljen v Italijo, sta dvoboj pričela v gostujoči enajsterici, prvi pa je na sceno stopil Uroš Korun. Branilec je v drugi minuti nadaljevanja podvojil gostujočo prednost, po tem ko je izkoristil predložek Gerarda Badie. Prav Španec je bil osrednji junak zmage Piasta, saj je ob podaji zadel kar trikrat. Drugič v 56. minuti, zgolj nekaj sekund po tem, ko so gostitelji znižali prednost Piasta. Z lepo globinsko podajo se je izkazal prav Živec, ki je bil zamenjan v 66. minuti, medtem ko je Korun odigral celotno tekmo.

Obračun je sicer postregel z živčno končnico, saj se je Slask kar trikrat približal na gol zaostanka, nazadnje v 87. minuti, a so gostje zadržali prednost in se s šesto zmago trinajstemu Slasku približali na točko zaostanka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …