Potem ko se je na pripravljalni tekmi z nizozemskim Utrechtom že vpisal med strelce, je Kevin Kampl včeraj “preživel” še uradni debi. Z dortmundsko Borussio je gostoval v Leverkusnu, pri Bayerju, v dresu katerega se je v trinajstih letih naučil nogometnih prvin in pridobil veščine, ki ga krasijo tudi danes.


Jürgen Klopp, strateg rumeno-črni, je 24-letnega vezista po pričakovanjih uvrstil v začetno enajsterico, slovenski reprezentant pa se je izkazal predvsem z veliko teka, saj je po podatkih na uradni ligaški spletni strani pretekel več kot 12,2 kilometra, kar je največ med gostujočimi nogometaši, pravzaprav je bil malce boljše v tem segmentu zgolj domači Lars Bender, sicer brat dvojček Svena Benderja, trenutno poškodovanega nogometaša Borussie. Nekolika je šepala natančnost podaj, saj je od 29 v nogah soigralcev končalo le 14 žog, vse podaje pa so bile izvedene na kratki razdalji, kar pa glede na način dortmundske igre niti ne čudi. Dortmundčani odigrali 284 podaj, zgolj 33 je bilo dolgih.

Kampl je že v Salzburgu dokazal, da je igralec, ki rad pritiska na zadnjo linijo nasprotnika, kar morda nekoliko pogrešamo v reprezentanci. Nič drugače ni bilo niti včeraj, ko je svetlolasi vezist s hitrim korakom v nelagoden položaj spravljal tudi domačega vratarja Bernda Lena. Poteza tekme pa mu je nedvomno uspela v prvem polčasu, ko je v stilu Zinedina Zidana s t.i. “roulette spinom” izigral Stefana Kießlinga.

https://www.youtube.com/watch?v=uezAoRUU1j0

https://www.youtube.com/watch?v=jTWCLo_00gk

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…