Josip Iličić pred kvalifikacijskim obračunom z Anglijo, ki bo 14. junija v ljubljanskih Stožicah, ohranja odlično formo. Gorenjec je, potem ko je pozimi že vse kazalo na to, da bo zapustil Firence, spomladi vstal od mrtvih in v zadnjih tednih ujel odlično strelsko formo.


Iličić se je namreč med strelce vpisal tudi v današnjem obračunu, ko je Fiorentina gostovala na Siciliji, pri Palermu, nekdanjemu klubu slovenskega reprezentanta. V 23. minuti je popularni Jojo po podaji Salaha silovito sprožil z razdalje 25 metrov in neubranljivo zadel v zgornji desni kot domačih vrat. Zanimivo, Iličić zadetka v mreži nekdanjega kluba ni slavil, še več, pospremil ga je s solzami v očeh, kar so po začetnih žvižgih nagradili tudi navijači in nekdanjemu ljubljencu namenili glasen aplavz. Vodstvo vijolic kljub temu ni bilo dolgo, saj so Sicilijanci z zadetkom Jajala izenačili že tri minute zatem. Sledil je nov in hiter odgovor Fiorentine, ki je preko Gilardina znova povedla v 33. minuti, a se domači niso predali in so preko Rigonija še drugič izenačili dobrih 20 minut pred koncem obračuna. Gostje se niso predali, saj so še tretjič povedli z zadetkom Alonsa, ki je v 77. minuti postavil končni izid obračuna.

Iličić, ki je igral do 86. minute, je zadel še šestič na zadnjih petih ligaških tekmah in je tako eden najzaslužnejših, da je Fiorentina krog pred koncem državnega prvenstva blizu potrditve petega mesta, ki vodi v skupinski del Evropske lige. Celotno srečanje sta danes odigrala tudi Jasmin Kurtić in Siniša Anđelković.

https://www.youtube.com/watch?v=xThCM_nen9o

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Begić se slovitega Milana ni ustrašil

Med tem, ko so nekateri italijanski prvoligaši ta vikend že začeli s tekmovanjem v prvem k…