Josip Iličić se ne zaustavlja. Slovenski reprezentant je v četrtem letošnjem nastopu dosegel še drugi ligaški zadetek in v ‘slovenskem’ obračunu z milanskim Interjem bil ob Nikoli Kaliniću, strelu treh zadetkov, najboljši mož Fiorentine.


Gorenjec je bil morda še zaslužnejši za visoko zmago vijolic, saj je v tretji minuti prekinil 282 minut dolg niz nepremaganosti reprezentančnega soigralca Samirja Handanovića. Iličić je vratarja Interja ugnal z natančno odmerjenim strelom z bele točke, čeprav je bil Handanović blizu obrambe. Iličić bi se verjetno podpisal tudi pod drugi zadetek Firenčanov, če ne bi Kalinić v 17. minuti, potem ko je Handanović strel Iličića odbil proti dol črti, žoge z bližine potisnil v domačo mrežo. Hrvaški reprezentančni branilec se je v 22. minuti med strelce vpisal še drugič, v 75. minuti pa se je veselil še hat-tricka, znova po precejšnji zaslugi Iličića, ki se je znašel sam pred Handanovićem, a nato z nesebično podajo zaposlil osamljenega Kalinića, ki darila ni zapravil. Že pred tem so do častnega zadetka prišli tudi črno-modri, v 60. minuti je za lepotni popravek rezultata poskrbel Icardi.

Firenčani, ki so Milančanom šele kot prvi letos odvzeli točke, so se tudi po zaslugi zmage zavihteli na vrh razpredelnice Serie A.

https://vine.co/v/exPTT6eBbB1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Samardžić zamenjal klub v Združenih arabskih emiratih

Nekdanji slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić je v Združenih arabskih emirati…