Mlajši bralci se Adrijana Fegica verjetno spominjate zgolj po brskanju po svetovnem spletu, nekoliko starejši pa znajo povedati, da je bil Ajdovec mojster okroglega usnja, kar je nedvomno pokazal tudi na nogometnih zelenicah.

Danes 60-letnega Fegica pa se marsikdo spominja predvsem po odlični predstavi iz sezone 1984-85, ki je bila zadnja od osmih v reškem dresu. Rečani, ki jim danes uspešno poveljuje Matjaž Kek, so na današnji dan, pred 32 leti, v pokalu UEFA na prepolni Kantridi gostili madridski Real, ki je imel že tedaj podoben status, kot ga ima danes.

Madridčani so na Kvarnerju doživeli precejšnjo streznitev, pošteno klofuto pa jim je prisolil prav Adrijan Fegic. Ajdovec, ki je po sezoni odšel v Francijo, je špansko mrežo načel v 30. minuti, ko je s prekrasnim zadetkom zadel z vrha kazenskega prostora. Ajdovec je bil vpleten tudi v zadetek Danka Matrljana, po dobri uri igre pa je še drugič na tekmi udaril Fegic in po strelu s precejšnje razdalje tudi z nekaj sreče potopil madridsko barko, ki se je sicer rešila na povratni tekmi, kasneje osvojila tekmovanje, a so gostje po sodniški farsi dvoboj sklenili z vsega osmerico, Madridčani pa so v končnici zabili tri zadetke.

Fegic, ki se je po osmih letih v Franciji leta 1993 vrnil v domovino in za Ajdovce odigral še 72 tekem, se je omenjega dvoboja pred leti spomnil tudi v pogovoru za Primorske novice: Še dobrih 20 minut pred koncem smo držali izid 0:0, potem pa si je sodnik izmislil enajstmetrovko. Za povrh nam je izključil tri igralce, med njimi tudi gluhonemega nogometaša Damirja Desnico. Zaradi ugovarjanja. Tega sodnika je UEFA suspendirala, a to je bila za nas slaba tolažba. Sam še vrtim film zamujene priložnosti, ki sem jo imel pri izidu 0:0.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Šporar ponovno dvakrat v polno

    Andraž Šporar nogometaš bratislavskega Slovana ne popušča. Tudi v 27. krogu je blestel in …
  • Stojanović do drugega naslova

    Nogometaši zagrebškega Dinama so šest krogov pred koncem nogometnega prvenstva Hrvaške že …
  • Tim Matavž ponovno zabijal

    Slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž je po več kot šestih mesecih zabil gol na te…
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar ponovno dvakrat v polno

Andraž Šporar nogometaš bratislavskega Slovana ne popušča. Tudi v 27. krogu je blestel in …