Patrik Eler je tudi po krajšem tekmovalnem premoru nadaljeval z zastrašujočo serijo. Primorec je v zadnjih devetih nastopih zabil že 12-krat, brez doseženega zadetka pa je ostal zgolj v tekmi proti dunajskemu FAC-u.


Udarec Elerja je včeraj našel pot tudi v gol Lieferinga, druge ekipe Red Bull Salzburga. V mreži drugouvrščenega moštva lige so končali trije zadetki, pri dveh je bil udeležen tudi visokorasli Slovenec. Že v deseti minuti srečanja je podal za gol Pirkla, v 72. minuti, po predložku z leve strani igrišča, pa se je 25-letnik veselil tudi sam, po tem ko se je po strelu z glavo še 20. to sezono vpisal med strelce ter se tako utrdil na vrhu ligaške lestvice strelcev.

Rajko Rep, ki si je še lani z Elerjem delil garderobo pri celovški Austrii, pa se je lahko veselil potrditve naslova prvaka. LASK je v bližnjem Paschingu, kjer gosti domače tekme, z 1:0 ugnal Wiener Neustadt in prednost ob tekmi manj povečal na neulovljivih 19 točk. Repa, ki je pred dobrim tednom v pokalnem tekmovanju s soigralci namučil dunajski Rapid, zaradi poškodbe ni bilo v moštvu.

Linški klub si je vrnitev med najboljše klube v državi sicer priigral že pred dnevi, saj Liefering nima možnosti napredovanja v Bundesligo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Črnigoj ponovno med strelci

Slovenski reprezentančni vezist Domen Črnigoj, ki še tretjo sezono brani barve italijanske…