Avstrijski drugoligaši so v petkovem večeru odigrali srečanja 21. kroga. Za celovško Austrio, za katero igrata Rajko Rep in Patrik Eler, tokrat ni bilo kruha in točk, saj so morali Korošci na domačem igrišču priznati premoč zadnjeuvrščeni ekipi – dunajskemu FAC-u.


Dunajčani, ki jih je v jesenskem delu sezone nekaj časa vodil tudi bivši završki strateg Peter Pacult, so povedli že v deveti minuti dvoboja, ko je v polno meril Furkan Aydogdu. V 17. minuti pa je vajeti v svoje roke znova prevzel Patrik Eler. Primorec je nad dunajskim kazenskim prostorom prestregel žogo gostov, z lepim preigravanjem, s katerim je navdušil tudi komentatorja, osmešil branilca Haselbergerja in neubranljivo zadel v spodnji desni kot gostujočega gola. Akcijo in zadetek si lahko ogledate na tej povezavi. Izenačenje je trajalo vsega tri minute, saj je Aydogdu v 20. minuti zadel za končnih 1:2.

Celovčani so po sedmem porazu sezone ostali na osmem mestu razpredelnice, zbrali so 26 točk, Eler pa je z dvanajstim zadetkom zadržal drugo mesto ligaške lestvice strelcev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…