S pomladanskim delom sezone so včeraj pričeli tudi avstrijski drugoligaši, v kateri bo tudi v nadaljevanju sezone slovenske barve zastopala trojica nogometašev. Vsi trije bi se morali včeraj udariti na isti zelenici, a Uroša Palibrka zaradi poškodbe ni bilo v kadru domače Austrie Salzburg.


V dresu celovške Austrie pa sta srečanje pričela Rajko Rep in Patrik Eler, ki sta bila jeseni najučinkovitejša nogometaša koroškega drugoligaša. Rep je dosegel osem zadetkov, Eler še dva več. Primorec pa je po uvodu v nadaljevanje sezone bero zadetkov povečal že na enajst, saj se je v ravno v enajsti minuti obračuna na Solnograškem veselil zadetka za izenačenje na 1:1. Gostitelji, ki so se v minulih tednih spopadali s precejšnjimi finančnimi težavami, so z golom Andreas Bammerja povedli dve minuti pred tem. Korošci so z golom Pürchnerja, ki je zadel po kotu Elerja, sedem minut pred polčasom prišli do preobrata in vodstva, ki so ga zadržali vse do poslednjega sodniškega žvižga.

Eler se je z enajstim zadetkom na drugem mestu ligaške lestvice strelcev izenačil z Wießmeierjem in Segovio, Celovčani pa s 26 točkami zasedajo šesto mesto. Salzburžanom z dvanajstimi točkami na devetem mestu kaže na vrnitev med tretjeligaše.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…