Etien Velikonja nadaljuje z zbiranjem zadetkov. Primorec je včeraj bogati beri dodal še dva gola, s katerima je pristavil levji delež k visoki in pomembni zmagi Lierseja, ki je v gosteh pri Patro Eisdenu, predzadnjemu klubu druge belgijske lige, slavil z izidom 1:4.


Srečanje se sicer ni začelo po željah in načrtih gostov, saj so se Velikonja in soigralci v zaostanku znašli že v deveti minuti. A sledil je hiter odgovor, saj je Lierse z golom Bougrineja izenačil že v naslednjem napadu. Izid 1:1 je obveljal vse do odmora, v nadaljevanje pa je Lierse vstopil s hitrim zadetkom Etiena Velikonja, ki je rumeno-črne v četrti minuti drugega polčasa povedel v vodstvo z 1:2. Točno pol ure zatem, kmalu po izključitvi enega od domačih igralcev, je Primorec zabil še drugič, dve minuti pred koncem pa je končni rezultat dvoboja postavil Benson.

Šempetrčan je zabil že osemnajsti in devetnajsti gol sezone, s katerim je zadržal vodstvo na ligaški lestvici strelcev, Lierseju pa pomagal do zmage, s katero je klub ostal v bojo za rešilno osmo mestu. Z dvema točkama prednosti ga šest krogov pred koncem drži Union Saint Gilloise, član katerega je Nicolas Rajšel, ki je letos prispeval deset zadetkov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič vnovič ostal brez službe

Slovenski strateg Darko Milanič je še drugič letos dobil košarico na Cipru. Štiriinpetdese…