Etien Velikonja ne popušča. Primorec je znova ujel odlično strelsko formo, saj je na zadnjih štirih tekmah dosegel kar šest zadetkov, s katerimi je Lierseju pomagal do treh izjemno pomembnih zmag. Rumeno-črni so včeraj vknjižili še enajst zmago sezone.


Lierse je pred domačimi gledalci gostil petnajstouvrščeni Heist in ga ugnal z visoko razliko 4:0. Pod dva od štirih zadetkov se je podpisal tudi Šempetrčan. Po dobre pol ure igre je 27-letni napadalec podvojil prednost gostiteljev, ki so v vodstvo prešli po desetih minutah igra in avtogolu Van den Bergha. Gostje so srečanje zaključili z vsega devetimi možmi na igrišču, saj sta v 68. in 72. minuti pordečela kar dva nogometaša, kar je domače moštvo izkoristilo še za dva zadetka. V 83. minuti je najprej zadel Benson, v sodniškem dodatku pa je visoko zmago Lierseja zapečatil prav Velikonja.

Velikonja je z novima dvema zadetkoma še utrdil svoj položaj na vrhu ligaške lestvice strelcev, ki ga zaseda z 21 doseženimi zadetki. Še pomembnejše pa je dejstvo, da se je Lierse z visoko zmago prebil med osem najboljših ekip prvenstva, a imajo Velikonja in soigralci v primerjavi s trenutno devetim St. Gilloisejem odigrano tekmo več.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič vnovič ostal brez službe

Slovenski strateg Darko Milanič je še drugič letos dobil košarico na Cipru. Štiriinpetdese…