Reški nogometaši so tudi v nadaljevanje sezone krenili v jesenskem ritmu. Vodilna ekipa hrvaškega prvenstva je v pomlad krenila s štirimi zmagami, med drugim prekinila zmagovalno sušo na gostovanjih v Zaprešiću in dobila prvo polfinalno pokalno tekmo z Osijekom.


V soboto Matjaža Keka in njegove varovance čaka nova zahtevna naloga, pred Rečani je 144. jadranski derbi. Zasedba s Kvarnerja bo na splitskem Poljudu ob desni stranski črti pogrešala pomembna aduta, saj bosta dvoboj s Hajdukom zaradi prepovedi igranja prisiljena izpustiti Marko Vešović in Stefan Ristovski, zato pa se bodo lahko Roman Bezjak, Matic Črnic, ki ga zaradi bolezni v zadnjih dveh tekmah ni bilo v kadru, računali na številčno pomoč svojih pristašev.

Na južni tribuni Poljuda bo namreč nastanjenih 1.245 gostujočih navijačev, večina njih pa se bo v prestolnico Dalmacije odpravila kar na trajektu. Navijaška skupina Armada je organizirala vse potrebno za izredni ladijski prevoz v Split, ki bo iz Reke krenil že v petek zvečer, trajekt Zadar pa bo na svojo palubo sprejel kar 1.045 potnikov, ki so vozovnice razgrabili v zgolj nekaj urah.

Kot pravijo na Reki, je ideja o trajektu stara že več kot desetletje, a se pred 12 leti ni uresničila. Se bo pa zato nekaj let kasneje, če bo nedeljska vrnitev proti Reki vesela, pa bo znano že v soboto, okrog 19. ure, ko bosta rivala zaključila spopad na zelenici.

Ni pa nobenega dvoma, da Rečani v Dalmacijo ne bodo krenili polni optimizma, ki v izjavah najzvestejših privržencev belih kar kipi od viška. Očitno na Kvarnerju res ni več veliko tistih, ki ne bi verjeli, da bo Keku in njegovim fantom letos uspelo prekiniti vladavino Dinama.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …