V današnjem žrebu so nasprotnike dobili tudi klubi slovenskih legionarjev, ki so se uspeli plasirati v skupinski del Lige Europa. Slovenci bomo imeli v ognju enega trenerja in kar deset nogometašev, ki imajo sicer različne vloge v svojih klubih.


V skupini A in B bomo imeli možnost spremljati slovenske obračune, saj se bosta v skupini A udarila Swansea Grege Zabreta in St. Gallen Džengisa Čavuševića, v skupini B pa PSV Tima Matavža in Ludogorets Romana Bezjaka. Slednja bosta s svojimi soigralci gostovala tudi v bližini, saj ju čaka obračun z zagrebškim Dinamom, v skupini pa bo v igral še ukrajinski Chornomorets. Čavuševića in Zabreta, ki sicer igra za mlado ekipo valižanskega kluba in trenira pa s člansko ekipo, pa čaka še obračun s špansko Valencio in ruskim Kubanom.

V skupini C se bo z belgijskim Standardom, švedskim Elfsborgom in danskim Esbjergom meril član Salzburg Kevin Kampl, Josipa Iličića v dresu Fiorentine čakajo obračuni z ukrajinskim Dniprom, portugalskim Paçosom ter romunskim Panduriijem. Ažbe Jug bo upal na morebitno priložnost na obračunih s ciprskim APOEL-om, nemškim Eintrachtom iz Frankfurta in izraelskim Maccabijem iz Tel Aviva. Zahtevno skupina sta dobila tudi Matjaž Kek in Matija Škarabot, ki bosta skušala presenetiti francoski Lyon, španski Betis in portugalski Guimaraes. Marko Šuler bo z varšavsko Legio gostoval pri rimskem Laziu, turškem Trabzonsporu in ciprskem Apollonu. Mirala Samardžića pa z moldavskim Sherrifom čakajo tekme z londonskim Tottenhamom, ruskim Anžijem in norveškim Tromsom.

Gregor Zabret (Swansea) – skupina A
Džengis Čavušević (St. Gallen) – skupina A
Tim Matavž (PSV) –  skupina B
Roman Bezjak (Ludogorets) – skupina B
Kevin Kampl (Salzburg) – skupina C
Josip Iličić (Fiorentina) – skupina E
Ažbe Jug (Bordeaux) – skupina F
Matjaž Kek in Matija Škarabot (Rijeka) – skupina I
Marko Šuler (Legia Varšava) – skupina J
Miral Samardžić (Sheriff) – skupina K

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…