Slovenski atletski klub, bolj znan pod okrajšavo SAK, bo spomladi lovil obstanek med tretjeligaško druščino. Celovčani so namreč jesen končali na predzadnjem mestu lestvice centralne skupine, zbrali so devet točk.


Goran Jolić, trener SAK-ovcev, sicer pa stari znanec slovenskih nogometnih igrišč, zato s sodelavci išče nove rešitve. Že pred dnevi so v SAK-u potrdili prihod Uroša Rošerja, nekdanjega kapetana velenjskega Rudarja, včeraj pa so iz kluba sporočili še, da bosta spomladi ekipi pomagala tudi Tilen Kompan in Željko Mitraković. 25-letni Kompan je bil nazadnje član drugoligaša iz Šmartnega ob Paki, a jeseni zaradi sedemmesečne prepovedi igranja ni smel pomagati ekipi. Bivši reprezentant Mitraković, ki sicer šteje že 42 pomladi, je jeseni igral za Kresnice, ki nastopajo v četrtoligaški konkurenci. Nekdanji nogometaš Kopra, Gorice, Primorja, Domžal, Olimpije in drugih klubov se je sicer jeseni preizkusil tudi v trenerski vlogi, a je bila epizoda na klopi Doba po katastrofalnem začetku zelo kratka.

Ob tem dodajmo še novico, da je v Avstrijo prestopil tudi Kris Jogan, nekdanji nogometaš Gorice, ki je bil nekaj časa Hellas Verone, a za slednjo ni nikoli zaigral. 23-letni napadalec je jeseni v 3. SNL zahod igral za Bilje in se veselil treh zadetkov, spomladi pa bo igral za Kufstein, ki tekmuje v zahodni skupini avstrijske tretje lige.

  • Rus pričel z zmago, Reja za uvod remiziral

    Minuli vikend so z izjemo Tomaža Kavčiča, ki bo tudi spomladi vodil kitajskega drugoligaša…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…