Medtem ko Olimpija za zdaj še ni dobila novega trenerja, Ljubljančani pa bodo s pripravami predvidoma pričeli 11. januarja, je zdaj že nekdanji zmaj Andraž Šporar že zaključil s premorom. Nekdanji kapetan Olimpjie se je po nekajdnevnem dopustovanju na Tajskem danes že spoprijel z delovnim ritmom in prvič treniral z novimi soigralci.


Nogometaši Basla, ki bodo v nadaljevanje državnega prvenstva krenili z desetimi točkami prednosti pred drugouvrščenim Grasshoppersom, so uvodni trening opravili v domačem vadbenem središču. Šporar je po prvem treningu pod vodstvom trenerja Ursa Fischerja podal tudi krajšo izjavo za klubsko televizijo, v kateri je bil zadovoljen z vsem, le z obilnim dežjem ne“Bilo je dobro. Soigralci in trener so me dobro sprejeli. Trening je bil dober, le vreme je bilo slabo, a glede tega ne moremo kaj prida. Občutki so dobri, bilo je lepo,” je dejal jeseni izjemno razpoloženi napadalec, saj se je od slovenskega prvenstva poslovil s sedemnajstimi zadetki na svojem računu.

Šporar bo imel priložnost za debi v dresu Basla že v soboto, ko se bodo švicarski prvaki pomerili z drugoligaško ekipo Biel-Benne. Že 13. januarja se bodo rdeče-modri odpravili v špansko Marbello, kjer se bodo pomerili z nemškima kluboma, Augsburgom Tima Matavža in Freiburgom. V petek, 29. februarja bodo Šporar in soigralci gostovali tudi v soseščini, v avstrijski prestolnici se bodo pomerili z dunajsko Austrio. S sezono v Švici nadaljujejo že v prvem februarskem vikendu, Basel, ki se bo v evropski ligi meril s St. Etiennom, bo gostil Luzern.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…