Že prejšnji teden smo kot prvi v Sloveniji poročali, da je obetavni vratar domžalskega kluba Gregor Zabret tik pred prestopom v vrste premierligaša Swansea City. Prestop je bil nocoj tudi uradno potrjen, 17-letni vratar je z Valižani podpisal dveletno pogodbo.


Reprezentant mladinskih selekcij Slovenije, ki se je sicer v spomladanskem delu sezone ubadal z neugodno poškodbo ramena, se bo že danes pridružil pripravam članskega moštva na Nizozemskem. Zabret se je Michaelu Laudrupu, nekdaj odličnemu nogometašu in sedaj enemu najobetavnejših trenerjev, dokazal že na preizkušnji v začetku letošnjega leta. V devetouvrščeni ekipi Premier lige bo v začetku najverjetneje opravljal naloge tretjega vratarja oziroma igral za drugo ekipo ali mladinsko ekipo, mladi vratar pa bo ob Nizozemcu Michaelu Vormu in Nemcu Gerhardu Tremmlu zagotovo nabral veliko znanja in izkušenj.

“Po Harisu Vučkiću je Gregor Zabret drugi igralec, ki je od malih nog zrasel v Domžalah in mu je uspel prestop v Premier League. V zadnjih letih smo edini klub, ki se je uspel prebiti na najzahtevnejše svetovno tržišče za nogometaše in naša želja je, da to v prihodnosti še ponovimo. Prestop v enega izmed angleških prvoligašev so sanje vsakega mladega nogometaša in v Nogometnem klubu Domžale smo zelo ponosni, da smo lahko ena izmed stopničk na tej poti. Seveda je pred Gregorjem še veliko trdega dela in odrekanj, da bo morda nekega dne stopal tudi po poteh zadnjega vratarja, ki je iz Nogometnega kluba Domžale prestopil v eno izmed najmočnejših svetovnih lig, Samirja Handanovića. Gregorju želimo v nadaljevanju kariere veliko sreče, Domžalčani pa lahko s ponosom spremljamo njegov razvoj in kariero tudi v prihodnosti, ki bo zagotovo izjemno svetla,” je za spletno stran domžalskega kluba povedal športni direktor Matej Oražem.

“Presrečen sem, ker sem tukaj. Swansea je odličen klub za moj nadaljni razvoj in komaj čakam, da začnem z delom. V klubu delajo odlični strokovnjaki, zato upam, da bom s prvo ekipo opravil čimveč treningov, ki bodo najbolj pripomogli k mojemu napredku,” po prestopu na otok zadovoljstva ni skrival niti glavni akter zgodbe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…