Jure Travner je bil po večtedenskem čakanju danes končno potrjen kot nogometaš angleškega drugoligaša Readinga, ki je bil še predlani član elitne Premier League, trenutno pa se nahaja šele na osemnajstem mestu lestvice Championshipa.


Nekdanji bočni branilec Šmartnega, Celja, Ludogorca in Mure 05, se bo tako še tretjič dokazoval na Otoku, saj je bil v preteklosti že član angleškega Watforda in škotskega St. Mirrna. 29-letni nogometaš je bil zadnjo leto in pol član azerbajdžanskega FC Bakuja, ki pa ga je jeseni zaradi neizplačil zapustil. Tako se je že v jesenskih mesecih minulega leta dokazoval na preizkušnji na stadionu Madejski, prepričal strokovni štab in vodstvo kluba, a so mu nato pri realizaciji prestopa ponagajali v Azerbajdžanu. Zdaj so vsi zapleti le rešeni, Travner je bil tudi uradno predstavljen kot nogometaš Readinga, s katerim je sklenil kratkoročno pogodbo, ki velja do konca letošnje sezone.

“Jure je izkušen nogometaš, ki je na treningih dokazal, da nam lahko pomaga do konca sezone. Zaradi pogodbenih zapletov z njegovim nekdanjim klubom ni igral toliko, kot bi lahko, toda po realizaciji prestopa ima priložnost, da se dokaže in si prisluži dolgoročnejšo pogodbo,” je za klubsko spletno stran dejal trener Steve Clarke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …