Čeprav se je včeraj dopoldne najprej razširila novica, da bi lahko Kevin Kampl kariero nadaljeval pri španskem Real Betisu, se to kljub vsemu ne bo zgodilo. Že včeraj popoldne je bilo več ali manj jasno, da se svetlolasi vezist vrača domov, v Bayer iz Leverkusna, katerega član je bil kar dvanajst let.


Slovenski reprezentant je Leverkusen dokončno zapustil sredi leta 2011, ko se je preselil v Osnabrück. Po enem letu je sledila selitev v Aalen, kjer je po eksploziji ostal vsega dva meseca. V Salzburg ga je zvabil Roger Schmidt, pod vodstvom katerega je Kampl kazal odlične predstave. Pred dobrim letom so se njune poti ločile, a Schmidt ni skrival, da želi nekdanjega varovanca pripeljati v Leverkusen. To mu v pretekli sezoni ni uspelo, Kampl se je ob plačilu 12 milijonov evrov preselil v Borussio, od katere pa se po vsega osmih mesecih poslavlja brez doseženega zadetka. In se, kot smo zapisali že v uvodu, vrača domov. Danes dopoldne je z matičnim klubom sklenil kar petletno pogodbo, Borussia pa naj bi s prodajo zaslužila med 10 in 11 milijonov evrov, nemški mediji namreč poročajo o različnih številkah. “Zelo sem vesel povratka v Leverkusen, kjer sem kot član ekipe U23 prvič opozoril nase. Čudovito je, da bom danes lahko s člansko ekipo igral v Bundesligi in v Ligi prvakov,” je za klubsko spletno stran dejal Kampl, ki bo tako na reprezentančni zbor prišel nekoliko manj obremenjen, saj je po slabem začetku sezone, ko mu novi strateg Thomas Tuchel ni ponujal veliko priložnosti, razrešil klubski status.

Kamplovega prestopa se je razveselil tudi trener Roger Schmidt, veselja pa ni skrival niti športni direktor Rudi Völler, ena od nemških nogometnih legend: “Kevin Kampl je zelo raznovrsten in hiter nogometaš, ki se zelo dobro ujame s ostalimi igralci v polju. Zelo sem vesel, ker se je odločil za prihod k nam.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Samardžić zamenjal klub v Združenih arabskih emiratih

Nekdanji slovenski reprezentančni branilec Miral Samardžić je v Združenih arabskih emirati…