Že v ponedeljek dopoldne smo kot prvi pri nas poročali, da bo Bojan Jokić v nadaljevanju sezone igral v Angliji. Danes so pri Nottingham Forestu tudi uradno potrdili prestop Gorenjca, ki bo dres nekdanjih evropskih prvakov kot posojeni nogometaš španskega Villarreala nosil do konca letošnje sezone.


Kranjčan, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil dobršen del minule sezone, je v jesenskem delu aktualne sezone priložnost dočakal zgolj rekdo, v dresu “rumene podmornice” je odigral vsega sedem tekem, zgolj dvakrat je nastopil v državnem prvenstva, v katerem Villarreal drži odlično četrto mesto. Nottinghamu, ki je zlate čase doživljal v sedemdesetih letih minulega stoletja, ko je osvojil državni naslov ter dvakrat pokoril tudi evropsko konkurenco, gre precej slabše. V drugem razredu angleškega nogometa moštvo trenerja Dougieja Freedmana šele štirinajsto mesto.

Jokić bo v taboru rdečih, ki že več kot poldrugo desetletje neuspešno iščejo vrnitev med najboljše angleške klube, zamenjal španskega bočnega branilca Daniela Pinillosa, ki je zaradi poškodbe že zaključil letošnjo sezono. Reprezentančni branilec bi lahko, če ne bo zapletov z registracijo, v dresu Nottingham Foresta debitiral že v soboto, ko bo na City Ground v sklopu FA pokala gostuje londonski QPR.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič vnovič ostal brez službe

Slovenski strateg Darko Milanič je še drugič letos dobil košarico na Cipru. Štiriinpetdese…