V letošnji sezoni slovenske barve v avstrijski Bundesligi zastopa peterica Slovencev. Dare Vršič za dunajsko Austrio sicer ne igra, Darko Milanić in Robert Berić skušata graški Sturm popeljati proti vrhu lestvice, največ pozornosti pa slovenska javnost namenja Kevinu Kamplu, odličnemu vezistu vodilnega Salzburga.


V bližini Salzburga, v dresu novinca Grödiga pa nastopa še en Slovenec in sicer Tadej Trdina. Trdina, ki se je med avstrijske prvoligaše prebil po receptu Milivoja Novakovića, torej skozi nižje avstrijske lige. Nekdanji član celovškega SAK-a je v prvi enajsterici začel prve tri ligaške obračune v tej sezone, a nato izgubil mesto v začetni enajsterici, ki pa ga počasi znova pridobiva. Trener Adi Hütter mu je včeraj proti Riedu prvič po štirinajstem krogu namenil mesto v začetni enajsterici, Trdina pa se mu je v 70. minuti za zaupanje zahvalil z zadetkom in moštvo iz Solnograškega popeljal v vodstvo z 1:0. Visokorasli napadalec, ki je zadel še na drugi zaporedni tekmi, je igrišče zapustil prav po zadetku, njegovo delo pa je z dvema zadetkoma v zaključku srečanja nadgradil vodilni strelec prvenstva Philipp Zulechner, ki je na igrišču zamenjal ravno slovenskega nogometaša. Zmage sta se v devetnajstem krogu veselila tudi Milanić in Berić, ki sta v Innsbrucku prišla do minimalne zmage.

25-letni Korošec je v letošnji sezoni štirikrat meril v polno, kar ga uvršča na tretje mesto klubske lestvice strelcev. Slovenec je k štirim ligaškim zadetkom dodal še eno podajo, enkrat pa se je med strelce vpisal tudi v avstrijskem pokalnem tekmovanju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…