Tadej Trdina je pred desetimi dnevi obračun Wolfsbergerja in Rieda končal že v uvodnih minutah. Neprevidni gostujoči branilec Bernhard Janeczek ga je z visoko dvignjeno nogo onesposobil že v 11. minuti srečanja, Mežičan pa je morala zaradi odprtega zloma nosu zapustiti igrišče.


V minulem krogu, ko je WAC na gostovanju pri graškem Sturmu doživel še tretji zaporedni poraz, Trdina ni bil v kadru Korošcev, zato pa ga je trener Dietmar Kühbauer pred današnjim obračunom z Wiener Neustadtom uvrstil v začetno enajsterico moštva iz Volšperka. Nekdanji napadalec Grödiga je bil prisiljen zaigrati z masko na obrazu, kar pa ga očitno ni kaj prida motilo, saj je v 43. minuti načel gostujočo mrežo. Domači so v drugem polčasu zadeli še enkrat, v 57. minuti je vodstvo Wolfsbergerja povišal Weber. 2:0 je bil tudi končni izid srečanja, WAC pa je z enajsto zmago v sezoni zadržal peto mesto na ligaški lestvici.

Trdina se je razveselil še šestega zadetka v letošnji sezoni, s čimer je tudi najuspešnejši strelec moštva. 27-letni napadalec je po tekmi dejal, da je bilo srečanje izredno pomembno: “Tokratna tekma je bila za nas izredno pomembna. Vseeno je, kdo zadane, najpomembnejše so tri točke. Danes smo poizkušali vse in na koncu tudi uspeli.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …