V letošnji sezoni se zajetno število slovenskih legionarjev sooča s težjimi poškodbami. Na seznam le-teh lahko uvrstimo tudi Tadeja Trdino, napadalca avstrijskega prvoligaša Wolfsbergerja. Korošec se je poškodoval v 12. avgusta, zgolj nekaj dni zatem, ko je v  kvalifikacijah evropske lige zaigral na kultnem dortmundskem Westfalenstadionu.


Usodne so bile uvodne minute dvoboja četrtega kroga avstrijske Bundeslige, v katerem se je klub iz koroškega Volšperka pomeril z graškim Sturmom. Kasnejši zdravniški pregledi so pokazali, da gre za strgane križne vezi in oba meniskusa, načeta je bila tudi stranska vez. Sledila je vest, da je sezona za nogometaša, ki je ubral podobno kot Milivoje Novaković in se od nižjih avstrijskih lig prebil vse do prve, že končana. A je bilo okrevanje, ki je bilo sicer naporno, hitrejše od predvidenega, osemindvajsetletnik se je v četrtek po skoraj polosmem mesecu vrnil na nogometne zelenice. “Celoten četrtek me je spremljala pozitivna trema. Nisem vedel, kako bo, če bom lahko odmislil poškodbo, če bo vse v redu in bo koleno zdržala napor. Sedem mesecev in pol je le dolga doba. Med ogrevanjem je nervoza popustila, ampak še vedno je bila prisotna. Ko pa je sodnik dal znak za začetek tekme, je bilo, kot da se poškodba ni nikoli zgodila. Odskočil sem sicer zgolj enkrat v celotni tekmi, pa še to v dvoboju z vratarjem. Dobro sem vključil v igro,” je v krajšem pogovoru za SNPortal priznal nogometaš, ki že vse od malih nog igra pri severnih sosedih.

Mežičan je prve minute po težki poškodbi okusil v tretji ligi, saj je zaigral za rezervno moštvo Wolfsbergerja. Volkovi so morali na domačem igrišču priznati premoč Lafnitzu, ki je po preobratu slavil z 1:2, a so gostitelji v 48. minuti povedli prav z zadetkom Trdine, ki je izkoristil najstrožjo kazen. “V 47. minuti je sodnik pokazal na najstrožjo kazen. Vedel sem, da je to moja priložnost za dvig samozavesti. Občutek, ko je žoga končala v mreži, je bil neopisljiv. Igral sem do 62. minut, spremljala sta me tudi oba trenerja in fizioterapevt. Z mojo predstavo so bili zadovoljni, še najbolj pa sem zadovoljen sam,” veselja po uspešni vrnitvi na igrišča ni skrival Trdina, ki je v elitni Bundesligi v dveh sezonah zabil šestnajst zadetkov. Devetkrat je bil uspešen v dresu solnograškega Grödiga, še sedemkrat je v polno meril v lanski sezoni, ko je že bil član WAC-a.

“To je bila zame odlična preizkušnja, vendar se zavedam, da zahtevnejše preizkušnje prihajajo šele z Bundesligo,” je zaključil dolgonogi Korošec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…