Mišo Brečko in Dominic Maroh bosta v prihodnji sezoni s Kölnom spet igrala v elitni Bundesligi, krog pred koncem pa je v igri za napredovanje tudi Greuther Fürth, katerega član je nekdanji slovenski reprezentant Goran Šukalo.


32-letni Primorec, ki je bil pred dvema mesecema oproščen vseh obtožb v zvezi z domnevnim sodelovanjem pri organizaciji nelegalnih športnih stav, je v letošnji sezoni zaradi poškodbe izpustil dobršen del prvenstva, v zadnjem času pa je znova pomemben člen ekipe trenerja Franka Kramerja, ki je danes gostovala v Cottbusu, kjer je pred leti deloval tudi Bojan Prašnikar. Zeleno-beli Bavarci z moštvo Energie niso imeli težav, saj je v mreži zadnjeuvrščenega kluba lige končala kar pol ducata zadetkov. Enega od njih je v 73. minuti prispeval tudi Goran Šukalo, ki je zadel za 4:0 in na igrišču preživel celotno srečanje. Fürth ima na tretjem mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije za Bundesligo, dve točki zaostanka za Paderbornom in tri točke prednosti pred Kaiserslauternom.

Köln je brez pomoči kapetana Brečka z izidom 4:0 pred domačimi gledalci premagal St. Pauli, Maroh je igral do 63. minute. Dedić je z dresdenskim Dynamom doma izgubil s Kaiserslauternom in bo moral dodatne kvalifikacije potrditi v zadnji tekmi sezone, ko se bo Dynamo pomeril z Arminio, ki se je po današnjem remiju s Frankfurtom točkovno izenačila z Dresdenčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenija edina z dvema predstavnikoma med elitno deseterico

Včeraj je v Parizu potekala slavnostna podelitev priznanj najboljšim posameznikom v letošn…