Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V Solunu, drugem največjem mestu te dežele na jugovzhodu stare celine je bil minuli konec tedna v znamenju tekem šestega kroga tamkajšnjega državnega prvenstva. Druga ekipa po uvodnih petih tekmah je gostila zeleno-bele iz prestolnice. Te so tokrat nosili svoje tretje drese, ki so temno zeleni. Domačini pa so na svojem ovalu nosili belo-črno športno opremo. Tekmo je sodil avstrijski sodnik Julian Weinberger. 37-letni policist iz Dunaja je pokazal pet rumenih kartonov in dve enajstmetrovki. Že drugo sezono so na derbijih prisotni tuji sodniki v grški ligi zaradi pritoževanj klubov in navijačev. Tekma je bila z našega zornega kota zanimiva zato, ker so v teh dveh klubih kar štirje slovenski reprezentantje.


  • Solun: PAOK – PANATHINAIKOS 1:2 (1:0) Oliveira 18′ ; Cantalapiedra 51′ in 73′ (11m)

Prepoln stadion, pravo navijaško vzdušje, kjer ni manjkalo pirotehnike in bakelj smo videli na že 192 derbiju teh dveh ekip z vrha ligaške razpredelnice. Po podaji Brazilca Augusta s petko na levem robu kazenskega prostora, je žoga švignila mimo Nizozemskega osrednjega branilca gostov, nakar je v kazenski prostor vtekel nekdanji portugalski reprezentančni napadalec Nélson Oliveira, ki je med štirimi branilci z desetih metrov sprožil močan strel v levi vratarjev kot in žoga je na veselje domačih končala v mreži za izid polčasa.

V drugem polčasu smo videli preobrat, ko je Panathinaikos zabil dva gola. Gol za izenačenje smo videli že v šesti minuti nadaljevanja tekme, ko je zadnji vezni gostov Rubén Pérez z dolgo podajo z roba svojega kazenskega prostora zaposlil rojaka Cantalapiedra, ki je vtekel v kazenski prostor in med dvema domačima branilcema preigral še vratarja in žogo zabil za izenačenje. Sredi drugega polčasa je isti igralec postavil izid tekme. Po napačni podaji domačega kapetana je gostujoči Kourbelis z visoko podajo v kazenski prostor našel vtekajočega Šporarja, ki ga je v sendviču najprej norveški branilec Nåsberg oviral, mladi hrvaški vratar Kotarski pa boksnil v obraz. Ljubljančan je padel, sodnik pa je po pregledu VAR posnetka pokazal na belo točko. To je v svoj sedmi gol pretvoril prvi strelec lige Aitor Cantalapiedra. Tako je Panathinaikos na šesti tekmi prišel do šeste zmage. Zaključek tekme je bil vroč, saj je solunski Paok imel kar nekaj lepih priložnosti za izenačenje. V izdihljajih tekme je islandski osrednji branilec Magnusson nespametno posredoval, nakar je sodnik dosodil enajstmetrovko. Ta po pregledu posnetka nato ni dosodil enajstmetrovke…

V dresu domačega Paoka je do 86. minute igral Belokranjec Jasmin Kurtić. Na drugi strani je pri zmagovalni ekipi iz Aten Adam Gnezda Čerin iz Idrije odigral celotno tekmo, “junak” zmagovite poteze, ki je vodila k tretjemu golu na tekmi Ljubljančan Andraž Šporar je igral do 85.minute, medtem, ko Vojničana Benjamina Verbiča ni bilo med dvajseterico Panathinaikosa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vučkić blizu odhoda iz Rijeke

Nogometaši Rijeke so začeli s pripravami na spomladanski del sezone, ki se bo pri naših ju…