Slovenski nogomet ima v letošnji sezoni bogato zastopstvo tudi v čedalje kakovostnejši poljski Ekstraklasi. Slovenske barve na Poljskem predstavlja šesterica nogometašev. Saša Aleksander Živec in Uroš Korun se s Piastom borita za naslov prvaka, za nastop v skupini za prvaka se borita tudi Elvis Bratanović in Matija Širok, člana Termalic in Jagiellonie.


Brez možnosti za preboj v skupino za prvaka dva kroga pred zaključkom rednega dela državnega prvenstva nista niti Boban Jović in Denis Popović, saj s krakovsko Wislo za Jagiellonio Matije Široka, ki zaseda osmo mesto zaostajata tri točke. Krakovčani so se z dvema zaporednima zmagama dvignili z dna lestvice in bodo, če ne bo negativnega presenečenja, tudi v prihodnje igrali med najboljšimi poljskimi klubi. Tudi s slovenskim dvojcem. Iz Wisle so danes sporočili, da sta Jović in Popović, ki bi se jima dogovora iztekla s koncem sezone, podaljšala dogovor.

Popović bo dres Wisle nosil še dve leti, predvidoma vse do konca sezone 2017/18, Jović pa je Krakovčanom obljubil enoletno zvestobo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…