Se še spomnite Denisa Petrića? Ljubljančan je pred leti dvignil precej prahu z odločitvijo, da bo namesto slovenskih raje branil srbske barve. Glede na to, da je bila to v Sloveniji ena prvih takšnih odločitev, je poskrbel za precej burne odzive, odločitev pa se mu kasneje ni ravno obrestovala, saj nikoli ni zaigrali za srbsko reprezentanco.


Vratar, ki se je kot 16-letni fantič odpravil k Auxerru, v Franciji nastopa pod slovensko zastavo in to več kot le odlično. Nekdanji up viške Svobode je član Troyesa, kluba iz mesteca dobrih 150 kilometrov jugovzhodno od prestolnica Pariza. Klub se po nekaj letih kot zmagovalec Ligue 2 znova vrača med francoske prvoligaše, precejšen delež zaslug za to pa gre tudi na račun 26-letnega Ljubljančana. Petrić je namreč v letošnji sezoni izpustil zgolj eno od 37 tekem svojega kluba in na kar 21 tekmah zaklenil svoja vrata, zato ne čudi, da so to opazili tudi ostali.

Petrič je bil proglašen za najboljšega vratarja letošnje sezone Ligue 2 in je eden od petih nogometašev Troyesa, ki so bili uvrščeni v idealno enajsterico sezone. “Rad bi se zahvalil soigralcem, saj sem tudi zaradi njih prišel do te lovorike. Hvala gre tudi predsedniku in trenerju. Pa jasno družini in ženi. Hvala vsem, ki ste glasovali zame,” je na slovesni prireditvi dejal Petrič, ki je v preteklosti v Franciji branil še barve Istresa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…