Včeraj smo lahko širom Evrope spremljali kar tri slovenske debitante. Petar Stojanović in Andraž Šporar sta zbirala prve minute v dresu zagrebškega Dinama in Basla, prvič pa je v dresu Jagiellonie nastopil tudi Matija Širok. Nekdanji član Gorice je imel zahteven ognjeni krst, saj je s soigralci gostoval pri varšavski Legii, navijači katere so znova uprizorili odlično kuliso.


Drugouvrščeno moštvo poljske Ekstraklase je pred domačimi gledalci potrdilo status favorita in gostujočo mrežo napolnilo s štirimi zadetki. Posledično tudi Širok ni mogel biti kaj prida zadovoljen z uvodnim nastopom. “Zelo dobro smo se pripravili na to srečanje, zato ne razumem, kaj se dogajalo v uvodnih petnajstih minutah. Ne vem, če smo se prestrašili, ampak počeli smo napake, ki jih ne bi smeli. Legia je pritisnila, v obrambi se nismo dobro postaviti in po zaostanku za dva zadetka zadetka je težko. Imeli smo nekaj priložnosti, vendar nismo zadeli in tekma je bila izgubljena,” je pred klubsko kamero poudaril štiriindvajsetletni bočni branilec, ki so ga v zimskem prestopnem roku želeli tudi v Domžalah. Legia je hitro povedla, že po šestnajstih minutah se je v golu Jagiellonie znašla druga žoga, še dvakrat so gostitelji zadeli v drugem polčasu, ki pa so ga s priložnostjo odprli gostje, a je le-ta ostala neizkoriščena: “Dobro smo krenili v drugi polčas, vendar smo po desetih minutah prejeli nov zadetek, po katerem je bilo še težje. Že pred tem je imel Fedor Cernych priložnost, žal ni zadel, vendar mu ne moremo ničesar očitati. Mislim, da je Legia zasluženo slavila.”

Jagiellonia je z enajstim porazom sezone zdrsnila na enajsto mesto, za osmim mestom, ki vodi v skupino za prvaka, pa klub iz Bialystoka zaostaja zgolj točko. Priložnost za nove točke bodo imeli Širok in soigralci že v petek, ko bodo doma gostili Slask. “Imamo zgolj en cilj in to je zmaga. Zbirati moramo točke, da bi se prebili v zgornjo polovico lestvice,” je zaključil Širok.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič združil moči s svojim krvnikom iz prejšnje sezone

Le nekaj tednov po tem, ko je Darko Milanič pri Pafosu izgubil službo, je Primorec že naše…