Slovensko kolonijo na Daljnem vzhodu ima iz meseca v mesec čedalje več predstavnikov. Slovenska zasedba je najštevilčnejša na Japonskem, vse več Slovencev pa se preizkuša tudi na Kitajskem. V državi z največ prebivalci že delujeta Slaviša Stojanović in Tomaž Kavčič, nekdanjemu selektorju mlade izbrane vrste pa se je v drugi kitajski ligi pridružil tudi Ermin Šiljak.


Nekdanji reprezentant Slovenije, ki je jeseni predčasno zaključil epizodo na klopi bolgarskega Boteva iz Plovdiva, se je vrnil v mesto, v katerem je igral v času aktivne kariere. 42-letni Ljubljančan se je včeraj z vodstvom kluba Dalian Transcendence dogovoril za dveletno sodelovanje. “Kot nekdanji nogometaš Daliana sem pogrešal čudovito mesto in tudi dobro nogometno vzdušje. Vesel sem, da sem se vrnil v Dalian. Dal bom vse od sebe, da ekipi pomagam pri uresničevanju zastavljenih ciljev,” je ob ustoličenju dejal nekdanji trener Olimpije, ki je na Kitajskem dve sezoni nosil dres prvoligaškega kluba Dalian Shide.

Leta 2013 ustanovljeni klub letos premierno nastopa med kitajskimi drugoligaši in po petih krogih s štirimi točkami zaseda štirinajsto mesto šestnajstčlanske lestvice. Glede na kratko zgodovino ne čudi, da bo Šiljak prvi tuji strateg v zgodovini kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič združil moči s svojim krvnikom iz prejšnje sezone

Le nekaj tednov po tem, ko je Darko Milanič pri Pafosu izgubil službo, je Primorec že naše…