Slovenska trenerska stroka ima danes svoja predstavnika tudi v Bolgariji. Vodstvo Boteva iz Plovdiva je danes kot novega trenerja predstavilo Ermina Šiljaka, pri delu pa mu bo pomagal Sandi Sejdinovski. Slovenski dvojec je s klubom sklenil polletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.


Vodstvo kluba, ki je v minuli sezoni bolgarsko državno prvenstvo zaključil na šestem mestu lestvice, je po trenerski menjavi poseglo po vsega dveh krogih, potem ko je Botev pred dnevi v gosteh pri novinki v prvoligaški druščini Montani, katere član je tudi Matej Poplatnik, doživel pravo blamažo in izgubil s kar 6:0 in zdaj že nekdanji strateg Petar Penčev je bil, potem ko sam ni podal odstopne izjave, po odločitvi upravnega odbora prisiljen zapustiti trenerski stolček.

“Kot nogometaš sem imel kar dobro kariero, sedaj želim svoje znanje prenesti na nogometaše,” je ob predstavi dejal Šiljak, za katerega bo Botev po ljubljanski Olimpiji drugi klub v trenerski karieri. Šiljak je ob tem priznal, da si tekme z Montano še ni pogledal, novinarji pa so ga povprašali tudi o tem, če bo v klub pripeljal slovenske okrepitve: “Težko že sedaj govorim o tem, saj moram najprej videti, kar imam v kadru 25-26 nogometašev, ki so pod pogodbo. V tem trenutku želim nadaljevati s trenutnim kadrom, ki je dober in ima še veliko za pokazati. Sezona se je že pričela, dve tekmi sta že bili odigrani in šele po posvetu z vodstvom bomo videli, če potrebujemo nove moči. Za zdaj ostajamo pri igralcih, ki so že v klubu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski vratar prvič po poškodbi znova stopil med vratnici

Slovenski vratar Aljaž Ivačič, ki si nogometni kruh služi onkraj luže, se je uspešno vrnil…