Miral Samardžić bi lahko s koncem letošnje sezone reške vrste zapustil brez plačila odškodnine, saj je Jeseničan krenil v zadnjič šest mesecev pogodbe. Tako ne čudi, da se je v povezavi z visokoraslim branilcem že omenjala selitev, hrvaški mediji so pisali tudi o zanimanju solunskega PAOK-a in pirejskega Olympiakosa.


Sodeč po novici izpred nekaj minut pa iz prestopa kljub vsemu ne bo nič, saj je Samardžić z vodstvom drugouvrščenega kluba hrvaškega prvenstva sklenil nov dogovor. Slovenski reprezentant bo dres Rijeke predvidoma nosil vse do konca sezone 2018/19. “Zadovoljen sem. Vesel sem, da sem podpisal pogodbo. Rijeka je velik klub in odlična sredina. Srečen sem in tudi v prihodnje bom dajal svoj maksimum,” je uvodoma dejal osrednji branilec, ki je v letu in pol za moštvo trenerja Matjaža Keka odigral 59 tekem in dosegel za branilca več kot spoštljivih devet zadetkov. “Z rezultati v reškem dresu sem več kot zgolj zadovoljen, edino razočaranje je bil hiter izpad iz poletnih kvalifikacij evropske lige. Nadejam se, da bomo to popravili,” se je v prihodnost ozrl nekdanji član Jesenic, Triglava, Maribora in tiraspolskega Šerifa.

Podobno kot pri zagrebškem Dinamu, so tudi Rečani danes popoldne pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone: “Brez pravih priprav ne gre. Fizična pripravljenost mora biti maksimalna, s tem moramo dobro opraviti, da bi bili nato pripravljeni na nadaljevanje sezone.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…