Med peterico novincev na včerajšnjem reprezentančnem seznamu Srečka Katanca najdemo tudi Bobana Jovića. Bočni branilec je bil ob Roku Kronavetru, Juretu Matjašiču, Mihi Mevlju in Gregi Sorčanu prvič povabljen v člansko izbrano vrsto, ki bo v prihodnjih dneh pričela priprave na prijateljski tekmi s Švedsko in Turčijo.


Za Celjanom, ki pa se je po postopnih korakih pri celjskem Šampionu in Aluminiju na prvoligaških igriščih uveljavil v dresu Olimpije, je dobra sezona v poljski Ekstraklasi, ki jo je z Wislo zaključil na vrhu lestvice skupine za obstanek, za osmerico klubov skupine za prvaka. Jović, ki se mu je poleti pridružil še en rojak, Denis Popović, ima za uspešne predstave, saj je ob zadetku v 32 tekmah vknjižil še šest asistenc. Čeprav bočnega branilca s krakovskim klubom veže še enoletni dogovor, Jović še ne ve, če bo tudi v prihodnji sezoni nosil dres s peterokrako zvezdo. “V tem trenutku ne morem z gotovostjo zatrditi, če bom ostal v Wisli ali pa bom poleti odšel,” je že pred dnevi, še preden je bilo znano, da je bil uvrščen na reprezentančni seznam, za portal Gazeta Krakowska dejal 24-letni nogometaš.

“Veste, kako je v nogometu. Zastopniku pogosto zvoni telefon, pogovarja se z različnimi ljudmi, vendar pustimo za zdaj to temo pri miru. Po dopustu se bom vrnil v Krakov, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo,” je dodal Jović, a ob tem dejal, da se v Krakovu dobro počuti. Vseeno pa je priznal, da je bila letošnja sezona, v kateri je Wisla doživela precej vzponov in padcev, saj se je nekaj časa borila tudi za goli obstanek, izjemno zahtevna: “Prvič v karieri se mi je zgodilo, da sem se znašel v položaju, ko se ekipa bori za obstanek. Položaj je bil zahteven, prisotne so bile tudi trenerske zamenjave. Takšne sezone, kot je bila letošnja, ne smemo več ponoviti.”

“Veliko sem igral, imel sem dobro sezono, iz ekipnega stališča pa smo si zagotovili obstanek. Verjamem, če ostanem, da bo naslednja sezona še boljša,” je zaključil Celjan, ki si želi, da bi se Wisla v prihodnji sezone po tihem borila tudi za naslov državnega prvaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Trojna obramba nekdanjega zmaja, ki blesti v ZDA

Že več kot tri leta so minila od kar je Aljaž Ivačič zapustil Olimpijo in se podal v ZDA n…