V prihodnji sezoni bo v avstrijski drugoligaški druščini nastopala tudi celovška Austria. Celovčani, sicer prvaki centralne skupine regionalne lige, so se do drugoligaške vstopnice dokopali z zmago v dodatnih kvalifikacijah proti Parndorfu, precejšen delež k uspehu pa so pristavili tudi slovenski nogometaši.


Celovški napad je bil več ali manj v veliki meri odvisen od Slovencev, saj so ga tvorili Andraž Žurej, Vedran Vinko, Armend Sprečo in Patrik Eler, ki je bil z Rajkom Repom, poveljnikom zvezne vrste, tudi drugi strelec lige. Oba sta zabila po šestnajst zadetkov in tako prispevala skoraj polovico od 68 doseženih zadetkov Austrie. Tako niti ne čudi, da ju je vodstvo kluba zadržalo v svojih vrstah, saj je dvojec podaljšal dogovor z vijoličastimi. Rep, nekdaj čudežni deček slovenskega nogometa, in Eler, ki je v Sloveniji branil barve Renč in Adrie, bosta tako pomemben del Austrie tudi v drugem razredu avstrijskega nogometa, kjer bodo v prihodnji sezoni nastopali kar tri Austrie, ob celovški še Austria Lustenau in Salzburg, za katero nastopa tudi Uroš Palibrk.

Za razliko od Elerja in Repa pa je drugačna usoda doletela preostalo trojico. Vodstvo kluba se je za sodelovanje zahvalilo Andražu Žureju, Vedranu Vinku in Armendu Spreču, ki se po eni sezoni vrača v tretjeligaški Allerheiligen.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić in Turk bosta sodelovala z italijanskim zvezdnikom

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić in njegov mlajši rojak Martin Turk bosta v novi sezon…