Rene Krhin je včeraj vsaj do konca letošnje sezone razrešil klubski status. Jeseni po vrnitvi v vrste milanskega Interja ni veliko igral, zato je bilo pričakovati, da bo v zimskem prestopnem roku zamenjal klubske barve. Včeraj so ga modro-črni do konca sezone posodili španskemu prvoligašu Cordobi, 24-letni vezist pa se je danes že predstavil španski sedmi sili.


“Zelo sem vesel prestopa v La Ligo, gre za drugačen slog nogometa, ki ga še nisem izkusil. Tukaj se igra zelo atraktiven nogomet, saj želijo vse ekipe igrati z žogo v nogah in to mi je zelo všeč. Nisem dvakrat razmišljal, ko se mi je ponudila možnost odhoda v Cordobo. Špansko ligo sem pozorno spremljal že v Italiji in zato o Cordobi že zdaj vem veliko. Tukaj igra tudi moj nekdanji soigralec Jose Angel Crespo, ki mi je veliko povedal o klubu, mestu in ljudeh,” je uvodoma deja vezist iz Jakobskega dola in v nadaljevanju dejal, da ne bo imel težav s komunikacijo, saj nekaj nogometašev govori italijansko, moštvo pa vodi srbski strateg Miroslav Đukić, tudi sam pa se želi naučiti Španščine. Nekdanjega člana Maribora in Bologne so povprašali še po poziciji, ki jo najraje igra: “Moj najljubša pozicija je tista, ki sem jo igral v Bologni. Torej na položaju zadnjega vezista, tik pred  obrambno vrsto. Lahko igram tudi na položaju levega centralnega vezista ali kot ‘osmica’, a če bi lahko izbiral, bi najraje igral na položaju zadnjega vezista, saj se v tej vlogi znajdem najbolje.”

“Prepričani smo, da smo dobili pravšnjo okrepitev v zvezni vrsti, hkrati ima trener poslej na voljo več rešitev, kar je prav tako nadvse pomembno,” je dejal o novi pridobitvi zeleno-belih, ki bo na hrbtu nosila številko 21, dejal športni direktor Pedro Cordero. Krhin se bo domačemu občinstvo morda predstavil že v nedeljo opoldne, ko Cordobo čaka andaluzijski obračun z Almerio.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…