Rečanom se v zadnji tekmi uvodne polovice državnega prvenstva ni uspelo približati vodilnemu Dinamu. Še več, Zagrebčani so z zmago s 3:0, zadeli so Ademi, Henriqez in Čop, prednost na vrhu lestvice povečali na varnejših sedem točk in krog pred odhodom na zimskim odmor potrdili naslov jesenskih prvakov. Matjaž Kek pa po dveh pokalnih in superpokalni zmagi proti Dinamu ostaja še brez ligaške zmage.


“Dinamu čestitam za zasluženo zmago v tekmi, ki je prinašala veliko. Kadar tako naivno izpadaš v zadnji liniji, delaš napake in v napadu ne izkoristiš tistega, kar se ti ponudi, je rezultat takšen kot je. V določenih trenutkih sem imel občutek, da smo bili neodgovorni in preveč ležerni, primanjkovalo je agresivnosti in v tem nas je Dinamo premagal,” je po porazu dejal 53-letni Mariborčan, ki ni mogel biti zadovoljen z igro svojih varovancev, ki jih v četrtek čaka gostovanje v španski Sevilli. Nekateri so bili očitno z mislimi že pri četrtkovem obračunu na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, saj je bilo v igri pokalnih prvakov zaznati precejšen manko agresivnosti, na kar je opozoril tudi reški strateg: “Nekateri igralci malce preveč mislijo na sebe, na lastne probleme in v nekaterih trenutkih, ko prejmemo zadetek, igra razpade in takrat nam v zvezni vrsti zmanjka nekdo, ki bi to lahko vlekel naprej. Dinamo je absolutno dominiral v duelih in agresivnosti na sredini igrišča.”

Moštvo s Kvarnerja je sicer zabeležilo še tretji poraz v letošnji sezoni, a je bilo že nekaj časa jasno, da bodo spomladanski del sezone pričakali vsaj na drugem mestu ligaške razpredelnice. Jesenski del sezone bodo Samardžić, Cvijanović in soigralci zaključili še z enim gostovanjem v prestolnici, a tokrat pri Zagrebu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…