V deželi vzhajajočega sonca imamo trenutno tri slovenske prestavnike. Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić sta po slovesu trenerja dr. Zdenka Verdenika ostala sama pri Omiyi Ardiji, Marjan Pušnik, trener drugoligaške Avispe Fukuoke, pa je sezono zaključil z zmago.


Ekipa koroškega strokovnjaka, ki je Avispo prevzel konec lanskega leta, je letošnjo sezono zaključila z domačo zmago proti ekipi Okayami. Moštvo iz otoka Kjušu, najjužnejšega glavnega japonskega otoka, ki ima sicer kar nekaj finančnih težav, je sezono končalo na štirinajstem mestu 22-članskega drugoligaškega prvenstva, v zaključku sezone pa je ekipa nekdanjega trenerja Dravograda, Celja, Maribora in Rudarja sestavila niz štirih tekem brez poraza (dve zmagi in dva remija).

Precej slabše v zadnjem času kaže Omiyi Ardiji, ki je tudi v zadnjem krogu morala priznati premoč nasprotnika. “Veverice” so po Verdenikovem odhodu strmo padle po lestvice. Potem ko so po odličnem začetku sezone nekaj časa zasedali sam vrh lestvice, so po nizu porazov padli na štirinajsto mesto osemnajst članskega prvenstva. Moštvo Novakovića in Ljubijankića, ki ga tokrat zaradi izključitve na prejšnji tekmi ni bilo v kadru, je včeraj izgubilo še osmič zapored. Še več, Omiya je na zadnjih sedemnajstih tekmah zbrala le tri točke in po z zmago proti trenutno vodilni Yokohami. Povedano drugače, Omiya je na izgubila šestnajst od zadnjih sedemnajst tekem, ekipo pa nad cono izpada drži le odličen začetek sezone. Japonske prvoligaše sicer do zaključka sezone čakata še dva kroga.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Snubci na vratih Jake Bijola

Kljub boju Udinese-ja do zadnjega kroga in s tem obstanka v Serii A, ne spremeni dejstva, …