Zadnji tedni za slovenske trenerje v tujini niso najboljši. Brez služb v tujini sta ostala Darko Milanič in Iztok Kapušin, Marijan Pušnik pa bo na klopi japonskega drugoligaša, Avispe iz Fukuoke, vztrajal le še do konca letošnje sezone, do zaključka katere so na sporedu še trije krogi.


Koroški strateg, ki je pred dnevi dopolnil 54 let, je bil trener Avispe dobri dve leti, potem ko se je v začetku minulega leta na Daljni vzhod preselil s klopi celjskega prvoligaša. Kot nam je zaupal, sta se strani dogovorili za sporazumen razhod. Dravograjčan, ki je izredno priljubljen pri tamkajšnjih navijačih, kar dokazuje že pogled na osebni Facebook profil, je v lanski sezoni ‘ose’ popeljal do štirinajstega mesta, tudi v letos pa moštvu kaže podobno, saj se nekdanji prvoligaš z 49 točkami trenutno nahaja na trinajstem mestu, čeprav je še pred nekaj tedni kazalo, da se bodo Pušnikovi varovanci v zaključku sezone borili za mesta, ki vodijo v kvalifikacije za popolnitev prvoligaške druščine. Pušnik je Avispo doslej vodil na 81 ligaških tekmah ter jo popeljal 28 zmag, 21 remijev in 32 porazov.

Nekdanji trener Korotana, celovškega SAK-a, Dravograda, Celja, Maribora, Rudarja ter iranskih Damasha in Pasagarda se bo s klopi Avispe poslovil 23. novembra, ko v Fukuoki gostuje Kumamoto, še pred se bo Avispa v gosteh udarila z Yamagato in doma z Sapporom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bijol in Lovrić izgubila v gosteh

Naši zahodni sosedje so bili minuli vikend dejavni na tekmah 21. kroga Serie A. To je bil …