Tudi pri SNPortalu smo v minulih mesecih že večkrat spomnili in opozorili na odlične predstave Jana Oblaka. Škofjeločan v letošnji sezoni naravnost blesti, madridski Atletico pa tudi po njegovi zaslugi zaseda vrh ligaške razpredelnice.


Odlične obrambe in številne tekme brez prejetega zadetka niso ostale neopažene niti pri navijačih Atletica, saj so ga pristaši rdeče-belih proglasili za najboljšega igralca Atletica v mesecu decembru. Reprezentantu Slovenije je uspel poseben podvig, saj je sploh prvi vratar, ki so mu navijači podelili to nagrado, to v preteklosti ni uspelo niti Thibaultu Cortouisu. “Nisem vedel, da je prvič, da je vratar prejel to nagrado, toda vesel sem zaradi tega. To vseeno ni najpomembneje, največ šteje, da smo v dobri formi, da smo prvi, in da nadaljujemo v tem slogu. Prejemnik nagrade ni najpomembnejši. Do sedaj smo pokazali, da smo dobri in igramo dobro. Smo v vrhu in jasno je, da nas do konca čaka še pol sezone. Pričakujem, da bomo nadaljevali tako, zbirali točke in na koncu izpolnili naše cilje,” je dejal nekdanji vratar Olimpije, ki se navijačem ni pozabil zahvaliti za podeljeno lovoriko.

Spomnimo, Oblak je v devetnajstih krogih mrežo zaklenil kar dvanajstkrat, ob tem pa se lahko pohvali z najmanjšim številom prejetih zadetkov – dovolil jih je zgolj osem. Glede na uspešnost obramb vseh strelov pa sta pred Oblakom zgolj Trapp in rojak Samir Handanović.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Milanič združil moči s svojim krvnikom iz prejšnje sezone

Le nekaj tednov po tem, ko je Darko Milanič pri Pafosu izgubil službo, je Primorec že naše…