Poljsko prvenstvo bo spomladi štelo dva slovenska legionarja manj kot jeseni. Po Bobanu Joviću, ki se je pred tedni pridružil turškemu Bursasporju, se je od krakovske Wisle poslovil tudi Denis Popović. Celjan bo nogometno pot nadaljeval v Rusiji.


Nekdanji član Celja in Kopra je storil nov korak v karieri, ki jo dviguje postopoma, korak za korakom. 27-letni nogometaš sredine igrišča je v sezoni 2014/15 igral še v drugi poljski ligi, pred letom in pol, po tem ko se je dokazal v dresu Olympie Grudziadz, pa je prestopil v Wislo in v čedalje močnejši Ekstraklasi v 46 tekmah dosegel tudi štiri zadetke. 

Pri Wisli, ki ji v letošnji sezoni ni šlo po željah in načrtih, so že v sredo potrdili, da se je Popović odpravil v Rusijo, čeprav so ga v svojih vrstah želeli tudi kazahstanskem Tobolu, poročajo poljski mediji. Popović je danes, po opravljenih zdravniških pregledih, z vodstvom Orenburga podpisal dogovor, ki se bo iztekel s koncem sezone 2018/19.

Orenburg, ki prihaja iz istoimenskega mesta nedaleč od meje s Kazahstanom, v letošnji sezoni prvič nastopa med najboljšimi ruskimi klubi, napaja pa se z denarjem hčerinskih družb Gazproma. Spomladi čaka Popovića in soigralce boj za obstanek, saj za Orenburgom zaostajata zgolj Arsenal in Tom Tomsk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tudi Zajc evropsko sezono sklenil v četrtfinalu

Slovenski nogomet je ostal brez predstavnikov v zaključnih bojih evropskih klubskih tekmov…