Rečani so se z gostovanja v Splitu vrnili s točko, Matjaž Kek pa je nadaljeval tradicijo dvobojev s Hajdukom, saj Mariborčan v štirih letih na reški klopi v Jadranskem derbiju še ni okusil grenkobe poraza. A kot poudarjajo v taboru vodilnega moštva hrvaške lige, je derbi že za njimi.


Že jutri namreč zasedbo s Kvarnerja čaka povratna polfinalna tekma hrvaškega pokalnega tekmovanja. Nasprotnik bo Osijek, ki je na Rujevici klonil s 3:1, po tem ko je za domače kar trikrat zadel Mario Gavranović. “To je v tem delu sezone za nas najpomembnejša tekma sezone. Odpira se možnost napredovanja v finale in igranja za trofejo. Gledamo proti tekmi v Osijeku, nasprotnika poznamo, saj smo z njim igrali doma in v gosteh. Z dvema pozitivnima rezultatoma v zadnjih dneh so pridobili na samozavesti. Kljub prednosti s prve tekme moramo biti zelo osredotočeni, agresivni in angažirani, da bi prišli do našega cilja – finala,” pred obračunom v Slavoniji pravi Matjaž Kek.

Za nastop v Osijeku bosta kandidirala tudi oba Slovenca, Matic Črnic in Roman Bezjak, ki sta odigrala pomembno vlogo v dvoboju s Hajdukom. Prvi je namreč podal do Andrijaševića, ki je po globinski podaji iztržil najstrožjo kazen, slednjo pa je izvedel prav Bezjak. Prevaljčan se je veselil prvega zadetka po povratku v Rijeko, gol pa je bučno proslavil. “Ko se igrajo takšni derbiji, je prisotnih več čustev kot ponavadi. V južni gol na Poljudu sem zabil že tri zadetke in vsakič sem stekel proti Armadi, tudi tokrat je bilo tako. Pomembno je, da je gol prinesel veliko točko, ki pa ga je priigrala celotna ekipa.” je že po tekmi v Splitu dejal reprezentančni napadalec.

Včeraj je bil Bezjak ob Keku prisoten na novinarski konferenci pred pokalnim obračunom z Osijekom, ki bo pred domačimi gledalci napadel zaostanek dveh zadetkov. “Čaka nas pomembna tekma. S prve tekme imamo dober rezultat, kar pa je lahko varljivo. Mislim, da smo v lanski sezoni dobili pravo lekcijo in vemo, kako tokrat ne smemo igrati. Biti moramo pametni, da bi lahko napredovali v finale,”  je poudaril Korošec.

Tudi Bezjak pričakuje, da bo Osijek zaostanek napadel z vsemi orožji: “Osijek nima ničesar za izgubiti, zato moramo odigrati toliko bolj pametno in tekmo pametno pripeljati do konca.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…