Prekmurje v poletnih tednih redno gosti kopico uglednih nogometnih klubov, ki se na pričetek nove sezone pripravljajo na slovenskih tleh in eden izmed teh je sedaj že tradicionalno tudi zagrebški Dinamo, ki ima svojo bazo v Moravskih Toplicah oziroma v Murski Soboti.


Včeraj so modri odigrali svojo drugo tekmo na Fazaneriji, s kar 6:1 so deklasirali celovško Austrio. Po tekmi se je pred našim mikrofonom ustavil član zasedbe Nenada Bjelice ter slovenski reprezentant Petar Stojanović, ki kljub visoki zmagi nad avstrijskim drugoligašem pričakuje, da bo ekipa do konca pripravljalnega obdobja še boljša: “Mislim, da še nismo na čisto vrhunskem nivoju, kot bomo na koncu priprav. Res so dobrodošle te tekme. Imamo težke treninge, imamo malo težke noge, na teh tekmah je pomembno predvsem, da se dobro natečemo in da ni nobenih poškodb. Potem, ko bomo prišli v Zagreb pa mislim, da bomo že pripravljeni za Evropo tako kot moramo biti.”

Zagrebčani so v prejšnji sezoni po letu premora naslov hrvaškega prvaka ponovno vrnili v Maksimir, ob tem pa so osvojili še pokalno lovoriko. Cilji kluba so, kot vedno, podobno visoki tudi letos, čeprav se s tem najbrž ne strinjajo na Reki ter tudi v Splitu in Osijeku: “Seveda pričakujemo spet to, da bomo prvaki in da osvojimo pokal, zraven je še Liga prvakov. Odkar sem v Dinamu sem se naučil, da ne gledamo na druge nasprotnike, ampak smo vedno osredotočeni le na nas same. V kolikor smo mi na najboljšem nivoju in delamo to, kar trener od nas pričakuje, mislim da težko katera ekipa lahko parira naši kvaliteti. V ligi imamo vrhunske ekipe kot sta Rijeka ali Hajduk, ampak to ni pomembno. To je vse samo dobrodošlo za nas.”

Za razliko od domačih tekmovanj pa je v prejšnji sezoni Dinamo nekoliko presenetljivo na zadnji stopnički kvalifikacij za Evropsko ligo izpadel proti albanskemu predstavniku, usoden je bil Skenderbeu. Da so takrat razočarali priznava tudi sam Stojanović, ki upa na boljši razplet v tem poletju, ko v drugem kvalifikacijskem krogu Zagrebčane najverjetneje čaka izraelski prvak Hapoel Beer Sheva: “Prejšnjo leto smo izpadli dokaj hitro. Iskreno, nismo igrali tako kot bi morali in kar se je od nas pričakovalo, ampak to je pač nogomet. Šli smo naprej in nato doma osvojili vse, kar se je od nas pričakovalo. Če ne bo presenečenj nas čaka Hapoel, ki je kvalitetna ekipa in res bo težko, ampak v tem trenutku mi v bistvu še sploh ne razmišljamo o tej tekmi. Pripravljamo se in upam, da bomo vsi igralci zdravi ter na razpolago trenerju, nato pa bomo videli,” se je evropskega dela sezone dotaknil 22-letnik, ki se o Izraelcih, preko katerih se je v Ligo prvakov lani uvrstil Maribor,  sicer še ni pogovarjal z nobenim od bivših soigralcev v vijoličastem dresu: “Z mojimi bivšimi soigralci sem vedno v stiku, ampak o nasprotniku nisem nič govoril z njimi, sem pa si ogledal tisti tekmi in videl, da gre za res kakovostno moštvo. Ampak mi gledamo na sebe, imamo res vrhunske igralce in kakovost v ekipi ter se nimamo ničesar za bati.”

Ob koncu smo se dotaknili še slovenske reprezentance, ki z novim selektorjem ter brez nekaterih igralcev, ki so sklenili reprezentančno pot, vstopa v neko novo obdobje. Četo Tomaža Kavčiča že septembra čaka novoustanovljena Liga narodov, decembra pa je že na sporedu žreb kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo: “Veliko je mladih in novih igralcev ter nov selektor. Jaz bi se osredotočil na klub, da odigram res vrhunske tekme in da bi selektor to opazil in bi potem dobil vpoklic v reprezentanco. Da igraš za svojo državo, da zanjo lahko pustiš srce na terenu je nekaj najlepšega in najboljšega. Za to v bistvu treniraš. Imamo kakovostno ekipo, kar smo prikazali tudi proti Črni gori. Gremo iz treninga v trening, iz tekme v tekmo, potem pa bomo videli kaj nas bo pričakalo na koncu,” odkrito razmišlja Stojanović, ki seveda spremlja tudi svetovno prvenstvo v Rusiji, kjer pesti stiska za državo, v kateri si služi kruh: “Hrvatje so prikazali res veliko srca in kvalitete in bi jim najbolj privoščil. Doslej so opravili veliko dela in mislim, da imajo kvaliteto, da gredo do konca.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rajko Rep dobil proste roke pri izbiri novega delodajalca

Zgodba Rajka Repa pri celovški Austrii se je zaključila predčasno, saj sta igralec in klub…