Uroš Palibrk je pred leti veljal za enega najobetavnejših slovenskih nogometašev svoje generaciji. Leta so minila kot bi mignil, vsaj za zdaj je ostalo pri tem, da je šlo še za enega od številnih nogometašev, ki so ostali zgolj pri talentih.


Gorenjec se je po kaljenju pri AC Milanu pred lansko sezono vrnil v matični Triglav, v dresu katerega je odigral 22 ligaških tekem in dosegel tudi štiri zadetke, ki pa niso bili dovolj, da bi Kranjčani ostali v prvoligaški druščini. Lansko poletje se ni pojavil na pripravah trenerja Siniše Brkića, spomladi pa bo še eden v vrsti nogometašev, ki bodo pot nadaljevali pri severnih sosedih. Pred dnevi se je namreč za sodelovanje dogovoril z Austrio iz Salzburga, ki so jo leta 2005 ustanovili navijači, ki se niso strinjali s početjem Didija Mateschitza, ki je klubu spremenil ime in barve. Na novo ustanovljena Austria se je po vzoru ljubljanske Olimpije hitro vzpenjale in po štirih zaporednih napredovanjih iz sedmega ranga leta 2010 prišla vse do Regionalne lige, tretjega razreda avstrijskega nogometa. Salzburžani so bili lani že blizu druge lige, a so v razigravanju s prvakoma ostalih dveh divizij potegnili krajšo in ostali v tretjeligaški druščini.

22-letni Palibrk bo dres Austrie predvidoma nosil leto in pol, potem ko je vodstvo kluba prepričal na preizkušnji in pripravljalnih tekmah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…