Ob poletnem prestopu Jana Oblaka iz vrst Benfice v madridski Atletico, smo se slovenski mediji razpisali tudi o tem, da bo dobršen del finančne pogače pripadel tudi ljubljanski Olimpiji. Zmajem, nekdanjemu klubu Oblaka, naj bi pripadala desetina 16-milijonskega prestopa.


A kot so včeraj poročali pri športnem časniku Ekipa24, naj bi Olimpija ostala brez želenega denarja. Danes 21-letni Škofjeločan je v Lizbono prestopil pred štirimi leti, tedaj pa naj bi oba kluba sklenila dogovor, da Olimpiji pripada tudi desetina naslednje odškodnine. A pozor na drobni tisk, klavzula naj bi veljala tri leta, prestop k rdeče-belim pa je bil izpeljan štiri leta po slovesu od zmajev. Še več, pri Olimpiji so na isti način ostali tudi brez nadomestila za trening in solidarnostni prispevek v primeru prestopov mladih nogometašev do 23 let, ki ga predpisuje FIFA, iz naslova katerega bi lahko zaslužili do pol milijona evrov.

Pri Olimpiji so za Ekipo24 potrdili, da namigovanja niso neresnična, primer pa je romal tudi na razsodišče FIFA, ki tako razsoja o zgodbi. Dobra dva milijona evrov bi namreč odlično sedla vsakemu slovenskemu nogometnemu kolektivu, zato bi se mi bilo kar tako odpovedati, najmanj naivno.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…