Mladi slovenski reprezentančni vratar in nekdanji član Olimpije Jan Oblak se je zapletel v spor z Benfico. 20-letni Slovenec trdi, da mu je pogodba potekla in da je prost nogometaš. V klubu pa pravijo, da je mladi vratar pod pogodbo vse do leta 2016. Kdo ima prav?


Jan Oblak se 1. julija ni pojavil na pripravah, zato je klub iz Lizbone proti njemu sprožil disciplinski postopek. Igralčev zastopnik trdi, da je Oblaku potekla triletna pogodba in se sklicuje tako na pravila FIFA in portugalske nogometne zveze. “On je prost, pogodbo je podpisal kot mladoletnik in zdaj ne velja več, saj se je iztekla s preteklo sezono,” je za portugalski športni dnevnik Record pojasnil Oblakov menedžer Miha Mlakar. Mladi visokorasli čuvaj mreže je z odličnimi predstavami v dresu Olimpije hitro pritegnil pozornost evropskih klubov in poleti 2010 je za 1,7 milijona evrov prestopil k Benfici. Na Portugalskem je Oblak minula tri leta odigral na posojah pri treh različnih prvoligaših, kjer je v prvi portugalski ligi zbral 44 nastopovZ dobrimi igrami si je prislužil tudi vpoklic v slovensko člansko reprezentanco, čeprav je bil ob tem še vedno tudi prvi vratar mlade reprezentancePo treh letih Oblakov tabor izpostavlja dejstvo, da kot mladoletnik po pravilih FIFA ni mogel skleniti pogodbe, daljše od treh let, zaradi česar se mu je zdaj iztekla veljavna pogodba. Benfica pa nasprotno trdi, da je bil leta 2011 sklenjen nov dogovor za še tri dodatna leta. Ob tem je znano, da je klub iz Lizbone v preteklih mesecih ponudil novo, močno izboljšano pogodbo, ki pa je Oblak ni podpisal. Portugalci so zadevo predali na sedež UEFA in FIFA in kmalu bo znano, kdo ima prav.

Portugalci so Oblaku napovedali še četrto posojo, zato si omenjeni igralec nadvse želi zapustiti Benfico in poiskati nov klub, kjer bi lahko kot prvi vratar redno igral. Če se bo zaplet razrešil v njegovo korist, potem mu kot prostemu nogometašu sigurno ne bi manjkalo snubcev. V nasprotnem primeru pa ga pri Benfici čaka nič kaj rožnata prihodnost.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Legionarji
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Namesto potrditve evropske pomladi minimalen poraz za graška legionarja

V prestolnici avstrijske Štajerske je na obračunu evropske lige Sturm gostil poljskega prv…