Nogometaši dortmundske Borussie so se danes odpravili v špansko La Mango, kjer bodo opravili osrednji del priprav na spomladanski del. Rumeno-črni bodo v Španiji trenirali do 18. januarja, na letalo, ki je poletelo proti Murcii, pa ni sedel zgolj en Slovenec.


Ob Kevinu Kamplu, ki se je osemkratnim državnim prvakom pridružil konec decembra, bo pod vodstvom trenerja Jürgena Kloppa vadil tudi Jon Gorenc Stankovič, ki v Borussii igra kot posojeni nogometaš domžalskega prvoligaša. Nekdanji kapetan vodilnega moštva Prve lige Telekom Slovenije je s predstavami v dresu drugega prepričal tudi Kloppa, saj ga je 47-letni strateg jeseni ob številnih težavah s poškodbami dvakrat posadil tudi na rezervno klop članskega moštva. 18-letni nogometaš, ki so ga Nemci iz defenzivnega vezista “prešolali” v osrednjega branilca, je od blizu spremljal obračuna s Paderbornom in Eintrachtom. Gorenc Stankovič bo imel priložnost, da svoje znanje ob delu na treningih dokaže tudi na dveh pripravljalnih tekmah. Ob za zdaj še neznanem nasprotniku, se bo Borussia v Španiji pomerila tudi s švicarskim Sionom.

Moštvo Borussie je sicer tudi v zimskim pripravah daleč od kompletnega, ob Gorenc Stankoviču sta v La Mango odpotovala še dva člana druge ekipe, Tammo Harder in Jeremy Dudziak. Sicer pa Kampl in Gorenc Stankovič nista bila edina Slovenca v Dortmunda, saj se na preizkušnji pri rumeno-črnih nahaja tudi Alen Ožbolt, ki si je z Gorenc Stankovićem še lani delil slačilnico domžalskega kluba.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kurtić s pravo bombo nad romunskega prvaka (VIDEO)

Slovenski reprezentant Jasmin Kurtić je zablestel na obračunu romunskega pokala med Univer…