Čeprav se je konec minulega leta omenjala tudi možnost povratka v Evropo, bo Milivoje Novaković podaljšal japonsko epizodo, saj bo tudi v letu 2015 ostal v deželi vzhajajočega sonca, kjer igra zadnji dve leti in pol.


Po Omiyi Ardiji in Shimizu S-Pulsu bo izkušeni Ljubljančan oblekel dres še tretjega japonskega prvoligaša. Iz Japonske namreč prihajajo namigi, da je že sklenil dogovor z vodstvom Nagoye Grampusa, ki je lansko sezono končala na desetem mestu ligaške lestvice. Klub, ki se lahko pohvali z bogato zgodovino, je bil ustanovljen že leta 1939 in je le eden štirih, ki med najboljšimi japonskimi klubi, ki v prvoligaški druščini nepretrgoma igra vse od ustanovitve profesionalne lige, ki so japonski nogometaši prvič igrali leta 1993. Državni prvaki iz leta 2010, ki so dvakrat osvojili pokalno lovoriko, že imajo izkušnje s Slovenci, saj je klub v letih 2002 in 2003 vodil na Japonskem izredno cenjeni dr. Zdenko Verdenik, nekdanji trenerji kluba pa so tudi Arsene Wenger, Carlos Queiroz, Dragan “Piksi” Stojković, ki je na trenerskem stolčku sedel kar pet let.

35-letnega reprezentanta Slovenije so si konec leta želeli tudi pri Crveni zvezdi, a je po pisanju srbskih medijev napadalec ponudbo odklonil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Blaž Kramer avtor dveh zadetkov, kljub temu brez treh točk

V 22. krogu poljske Ekstraklase je Korona gostila Legio. Gledalci so bili priča šestim zad…