Kljub temu, da je nogometna tržnica zaprta, se lahko prosti nogometaši, ki so imeli pri zadnjem klubu profesionalno pogodbo pridružijo novemu. Grčija je postala meka za naše nogometaše. Tam je igral Zlatko Zahovič, sedaj so tam Jasmin Kurtić, Adam Gnezda Čerin, Benjamin Verbič ter Andraž Šporar…kolonijo pa je pred dnevi dopolnil 23-letni Kranjčan Drilon Kryeziu.


Otrok Triglava, ki je v Sloveniji igral še za Dravo, Dekane in nazadnje za velenjski Rudar, se je preselil v klub Iródotos FC. Gre za 90-letni klub, ki igra v drugi grški ligi.

Foto: Iródotos FC

Tamkajšnja druga liga šteje 28 klubov, ki so razdeljeni na severno in južno skupino s po 14 moštvi. Južna skupina je liga s klubi z Obale in otokov, severna pa je zapolnjena s klubi s celine. Prvouvrščeni gresta potem v njihovo prvo ligo.

V minuli sezoni so bili modro-beli enajsti v južni drugoligaški skupini. Liga se bo pričela prihodnji mesec (16.10.) in bo trajala brez premora vse tja do konca maja prihodnje leto. Njihov prvi nasprotnik pa bo v minuli sezoni tretja ekipa lige, klub Kalamata v gosteh.

Iródotos FC igra svoje tekme na stadionu imenovanem “Nea Alikarnassos“, ki sprejme 3000 obiskovalcev. Njihov trener je od julija letos 63-letni Stathis Stathopoulos, za katerega je to že sedemnajsti klub, ki ga vodi.

Mesto Heraklion ima 175.000 prebivalcev in leži na otoku Kreta, ob tem pa je to glavno in največje mesto tega otoka v Sredozemskem morju. Turizem in kmetijstvo sta glavni panogi v tem delu Grčije.

Foto: NZS

Drilon Kryeziu je s klubom podpisal pogodbo do konca sezone. V naši prvi ligi je zabeležil 28 prvoligaških tekem, v drugi ligi pa 48 nastopov in trije goli doslej. Za mlajše selekcije Slovenije je zbral 14 tekem. Nekaj besed je o prestopu spregovoril tudi Kryeziu, ki je med Velenjem in Kreto igral še v Albaniji za klub KS Besa, kjer črno-rumeni nastopajo v drugi ligi.

“V klubu so me zelo lepo sprejeli. Tam je že nekaj tujcev. Prišel sem na preizkus, igral sem proti Olypiakosu B, nakar me je tamkajšnji direktor poklical in mi predstavil vizijo kluba in dal vedeti, da sem njihova želja. Želijo si biti med najboljšimi v ligi in, da vidijo mene v tej zgodbi. Podpisal sem pogodbo do konca sezone. “

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Danes v Ligi Europa na delu kar štirje Slovenci

Današnji večer v drugem kakovostnem razredu evropskega nogometa bo kar precej slovensko ob…