Nekdanji slovenski reprezentant Rajko Rotman je trenutno član turškega drugoligaša Tuzlaspor. Tam je 33-letnik iz Makol že dve leti, skupno pa je to njegov peti klub v tej državi. Nosi kapetanski trak s številko 5 na prsih in igra ponavadi na položaju osrednjega branilca. Povečini je v svoji karieri igral na položaju zadnjega zveznega igralca. V Sloveniji je na članskem nivoju igral za Aluminij in velenjski Rudar ter za oba Štajerska kluba zbral 107 prvoligaških tekem in na njih zabil enajst golov. V naši izbrani vrsti pa je odigral petnajst tekem.


Njegov klub, ki bo prihodnje leto slavil sedemdesetletnico obstoja, se nahaja v spodnjem delu ligaške razpredelnice. Rotman je v tej sezoni vpisal trinajst nastopov v ligi devetnajsterice. Modro-beli zasedajo trinajsto mesto in imajo pet točk prednosti pred mesti, ki pomenijo izpad. Njegov klub nastopa tretjo sezono med drugoligaši in se nahaja na vzhodni meji mesta Carigrad v azijskem delu tega 15,5 milijonskega mesta.

Danes so se varovanci Özcana Bizatija z gostovanja vrnili z zmago. Rajko Rotman je odigral celotno tekmo proti direktnim konkurentom v boju za obstanek. Turški strateg Bizati, ki šteje 54-let je Tuzlaspor prevzel drugega januarja letos. Že po petnajstih minutah so Rotman in soigralco vodili že 2:0. Svoj osmi gol v sezoni je zabil Kevin Nzuzi Mata iz Konga, drugega pa je pet minut kasneje zabil nigerijski napadalec James Adeniyi. Oba Afričana sta s po osmimi goli tudi najboljša strelca kluba.

Že prihodnjo nedeljo jih čaka nova tekma, ko bodo doma gostili Genclerbirigli. To je klub, ki se nahaja na zadnjem mestu, pred leti pa je tam igral tudi novogoriški napadalec Etien Velikonja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski reprezentant bo podaljšal sodelovanje s turškim velikanom

Slovenski reprezentant, ki nastopa za turškega velikana iz Carigrada naj bi bil tik pred p…